söndag, juli 15, 2007

Årets match; Loos IF- Skidåkarna

Här följer ett kort matchreferat;

"Det var mörka moln över Nickelvallen i Loos och 51 betalande åskådare fick se en match på en nyklippt plan. 4-4-2 var den laguppställning båda lagen valt för matchen.

Karl Brändström gav skidåkarna ledningen med 1 - 0 när han vände bort hemmalagets mittbackar och dundrade in bollen otagbart för målvakten.
I den 14:e matchminuten fick gästernas mittförsvar se sig rundat av Pelle Loos som slog in 1 - 1.
Ett par dragningar av Anders Högberg utanför straffområdesgränsen kunde efter 20 minuters spel resulterat i ytterligare ett mål för skidåkarna, men målvakten Jon Loos gjorde en prakträddning.
Matchen dominerades av finlir snarare än närkamper, något som tycktes passa en teknisk spelare som Ida Olsson, en riktig bolltrollare.
I matchens 33:e minut resulterade ett snabbt anfall på vänsterkanten i att skidåkarna tog ledningen med 2 - 1 efter ett tjusigt inlägg från vänster. Målskytt var Anton Järnberg.
Loos IF lyckades kvittera i slutminuterna av andra halvlek då Anders Loos gick på kraft.
2 - 2 var ställningen i halvtid. Halvleken var jämn.

Jublet tystades på Nickelvallen då Fredrik Persson tog sig igenom gästernas mittförsvar och dundrade in bollen vid stolproten och därmed tog skidåkarna ledningen med 3 - 2.
Att Anders Högberg har en förmåga att göra det ingen väntar sig visades sig när han efter en tjurrusning snappade åt sig bollen, passade Hampus Lindblom som slog in den i öppet mål: 4 - 2! Hampus Lindblom var helnöjd med att ha gjort 4 - 2.
Bollen gick mellan benen på den utrusande målvakten efter ett mönsteranfall på högerkanten i den 58:e minuten då Robin Norum iskallt utökade ledningen till 5 - 2. Upptakten var ett effektivt passningsspel på högerkanten som hemmaförsvaret saknade medel mot.
Efter 63 minuter rann bollen igenom skidåkarnas försvar och Loos IF genom Niklas Loos lyckades peta in en reducering, 5 - 3.
En blixtsnabb hörna från vänster gav skidåkarna ledningen med 6 - 3, då Hampus Lindblom säkert nickade in bollen på Martin Dahlin maneér!
Stärkta av sin ledning beslutade skidåkarna sig för att spela mer defensivt. Halvleken tillhörde skidåkarna, som kontrollerade bollen majoriteten av tiden.

Bäst presterande spelare hos skidåkarna var helt klart Anders Högberg. Pelle Loos spelade föredömligt för Loos IF. Matchen slutar 6 - 2."