fredag, februari 01, 2008

Paranoid..?

Kajsa Varis ertappad med EPO substanser i kroppen...igen!
För mig ingen överraskning, men att hon inte kunnat åkt fortare är en liten överraskning, eller är det pga att hon åker mot "chipade" konkurenter?

För en tid sedan avslöjades Human Plasma i Wien, direkt hängdes tre cyklister ut, och andra idrottare nämdes via idrott eller i ett tal (30 tal skid/skidskyttar).
Vid det något större avslöjandet Operation Puerto i Madrid så var det på samma sätt, några hundratal idrottare (fotboll, tennis, löpning...), och cyklisterna hängdes ut vid namnlistor.

Jag är inte helt säker vad jag tycker i frågan om att hänga ut namn, det bör vara starka bevis på det, MEN varför händer det endast cyklister.

Teori;
I "OP" så var det enligt uppgift både fotbollsklubbarna Barcelona och Real Madrid kunder, men pengarna styrde och det var väldigt känsliga uppgifter för fotbollen, som inte drabbats allför mycket av dopingavslöjanden. Förutom alla nadrolonfall när Wada kunde se det och Apotek/sjukhusen i bl.a. Juventus arena, men det är ju ingenting då det inte "ger" så mycket att dopa sig i fotboll...(ironi).
I detta fall så såg man till att genom hot och mutor (rykten) tysta ner detta, gäller även tennisen, och istället låta journalister, åklagare mfl koncentrera sig på cyklisterna, för där är ju skadan liksom redan skedd.

Jag tror vi har en liknande scenario nu tyvärr, dock i mindre omfattning. Human Plasma affären kan betyda skidskyttens långsamma död, från tyskland kommer pengarna, organisation och de största stjärnorna. En skandal betyder att Pischler kan söka jobb på Kronobergshäktet istället, då svenskarna kan få svårt att hitta konkurrenter och tävlingar.

Var kommer då Kajsa Varis in i bilden, kanske som Lee H. Oswald, inte oskyldig, men perfekt att ta hela uppmärksamheten från den stora skandalen. Är inte tidpunkten lite för väl passande, i idrottens korrumperande värld... ? .

Nästa vecka ger jag mig på....dig!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gustaf, nog kan du ha magiskt rätt...
//Johan Gustafsson

tomp sa...

Spännande teorier.